Obstakelverlichting

Er zijn verschillende soorten obstakelverlichting volgens de ICAO.
De International Civil Aviation Organisation (ICAO) heeft de obstakelverlichting ondergebracht in drie verschillende niveaus: lage intensiteit, medium intensiteit en hoge intensiteit obstakelverlichting. Ieder met hun eigen eisen. De Nederlandse overheid volgt als richtlijn ook deze ICAO indeling.

Lage intensiteit obstakelverlichting is geschikt tot 45meter hoog.
Volgens ICAO zijn lage intensiteit obstakellichten geschikt tot een hoogte van 45 meter. Deze lichten zijn altijd vast brandend en rood van kleur. Deze lichten zijn op te delen in twee types: Type A heeft een intensiteit van 10 Candela en  Type B heeft een intensiteit van 32 Candela.
De Nederlandse regelgeving heeft voor civiele applicaties de eis van een minimale intensiteit van 50 Candela.

Medium intensiteit obstakelverlichting van 45 tot 150 meter.
Tussen 45 meter en 150 meter hoogte is een medium intensiteit obstakellicht vereist. Deze lichten zijn op te delen in drie types: Type A is een wit flitsend licht, Type B is een rood flitsend licht en Type C is een rood vast brandend licht. Type A en Type B zijn ook gecombineerd te leveren zodat slechts één armatuur nodig is.

Obstakelverlichting van het hoogste niveau.
Voor alle obstakels boven 150 meter is hoge intensiteit obstakelverlichting vereist. Dit is een wit flitsend licht met een flitskarakter tussen de 40 en 60 flitsen per minuut. Ook bij deze lichten zijn er weer twee types: Type A met een lichtintensiteit van 200.000 Candela en Type B met een lichtintensiteit van 100.000 Candela.